Monday, December 20, 2021

Distant Hum

Distant Hum (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,96

Toojainfo: "Imperial stout brewed with buckwheat honey. Collaboration with Maltgarden."

Väike lihtne pudel, sildil meekärjed. Mustjaspruun vaht täidab ligi pool klaasist, püsides mõõdukalt. Õlle värvus - otsustavaltmust. 

Aroom. Jaaaa, tavaline imp.stoudi lõhn see on ja ei ole ka. Sesmõttes on, et siin leidub nii rösti kui kohvi ja tiba ka kakaod. Sesmõttes jällegi pole, et siit hoovab ka rõsket-nätsket mõrkjat kanarbikku ja rammusat, lausa veidi lääget meevaha.

Esmamekk on rammusalt raske ja ootamatult torkiv, kas see kraam näikse veel toores olevat? 

Keskmaitse - veider-kummalises tasakaalus magus-mesine-vaigune ja teisalt mõrult-kuivalt suirane ja kanarbikune. Valus alkoholine torkimine aga häirib veelgi enam. 

Lõppmaitse - toores kakao ja jõhker kogus taruvaiku. Alkoholikirvendus veidi leebub ja asemele tuleb rammus-rohmakas soojus.

Järelmekk - totakalt tohmakas, rohmakas ja kohmakas. Räme. Raske. Kummaline. Metsapoolne.

FRIIGIKAS. Ma'i tea, kas Pühaste rahvas sellist tulemust taotleski/ootaski, kuid see kraam siin väänab keelt oma tõrvase taruvaiguga, torgib alkoholiga ja paneb korduvalt kulme kergitama oma jõhkrusega. AGA - ja see on tõesti postitiivselt märkimisväärne AGA! See jook pole vähemalt siirup, nagu enamasti selle kangusega imp.stoudid kipuvad olema!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment