Wednesday, December 22, 2021

Vaarika sour

Vaarika sour (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,3 %vol.

Tootjainfo: "kasemahl / odra- ja nisulinnased/saaz/pärm"

Väike lihtne pudel, sildil vaarikad. Sõrmepaksune valge vahukiht kaob kiirel kohinal. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kuldne. Aroom on kergelt jogurtine, marjane ja magus-hapukas.

Esmamekk on leebe lõhnaga võrreldes ootamatult jõuliselt hapu-magus ning isegi kergelt vürtsikas. Keskmaitse - täidlane, toekas, marjane, kontsenteeeritult jõhvika-sõstra-vaarika segune. Lõppmaitse - meeldivalt kuivapoolne, keelekülgi veidi vaarikaokastega torkiv, mahlane ja jämedalt intensiivne. Järelmekk - niivõrd magus, et tahaks öelda "läila", kuid seda ei saa mittttte kuidagi teha, sest samamoodi jämedalt on ta ju hapu ja mõõdukalt mõru ja veidi torkiv ja hingekosutav ning ihusoojendav!

Mega!!! Vääääga põnev, kuidas on tehtud (imperial?) sour, mis mõjub ühestküljest ülevõlliselt intensiivselt, aga teisalt nii neetult suurepäraselt tasakaalus! Nii hapu kui magusa pedaalid on surutud läbi pudelipõhja asfaldini ning tulemus on muljetavaldavalt hea. Kas saab nüüd öelda, et mingit rolli mängis vee asemel kasutatud kasemahl? No ei suuda uskuda. Aga võib-olla on see siiski see salajane "miski", mis on võimaldanud pressida maitsest välja maksimum ja veel veidi. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment