Thursday, May 26, 2022

balade de poires

balade de poires (Orca, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Fruit" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Fruit Beer" ja 3,57 punkti.

Tootjainfo (googeltõlke kaudu): "Culinary inspired
A walk through fruity pear, fresh lemon and spicy long pepper."

Väike lihte pudel, sildil kunstipärane pirn. Valge vaht täidab pool klaasist, kuid ei püsi eriti. Õlle värvus - kerge uduvinega kuldne. Aroom on magusakas-hapukas, lihtne ja pirnikompoti taoline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja ja hapu ning veidi mineraalne. Keskmaitse - mõru ja hapu, vürtsikalt keelekülgi torkiv. Lõppmaitses on nüüd ka õllelikku momenti linnaste magususe näol, kuigi mõrkjas metspirnilik kompotine pool on ikkagi dominant. Järelmekis võimendub valge pipra taoline rahulik ja pikk vürtsikas õhetus, selle taga jätkub pirnikompoti monoloog.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja veidi õlija paletiga, hapu-mõru-vürtsikas-hapu-magus-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Sõna "huvitav" on seekord vägagi kohane, kuigi see ei tähista midagi halba ega ka midagi erakordselt head. Lihtsalt üks teistmoodi jook. Kogu "väga hea" tulebki selle teistmoodi-oleku pealt, sest ta ei jäta vähemalt ükskõikseks
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment