Thursday, May 5, 2022

Rohelised niidud

Rohelised niidud (Viljandi vaadimees, Eesti) prk 0,44 l. alc 4,7 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Pilsner - Other" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Rosmariinipilsner.
Muru ja õlu on alati käsikäes käinud.
Seekord pani Vaadimees rosmariini pilsnerisse
IBU 28"

Keskmist kasvu purk, sildil murukuubik ja pisitilluke muruniiduk. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on mõnusalt erkroheline, lisaks rosmariinile arvab nina veel ka sidrunheinaga kohtuvat.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja vaigusemaks, rosmariini eeterlik raskus hakkab õlut üle võtma. Lõppmaitses mattub kogu suu rosmariinikuhilasse, aga selle taga on jällegi huvitavalt hapukas sidrunheinalik noodike. Järelmekk omandab korraga mesise, suisa mesilasvahase täidluse ja magususe, mis senise vaiguse raskuse tahaplaanile lükkab. 

Keskmise kehaga, mis lonksu lõpu poole muutub täidlaseks, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-eeterlik-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga VÄGA omanäoline rüübe, mille hinnang üritab ühendada "Über" ja "leebe friigikas" hinnanguid. Julge mõte ja hea teostus - õlu mis jääb meelde ja tekitab emotsioone!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment