Monday, September 26, 2022

Kveikly Now

Kveikly Now (Vaat, Eesti) prk 0,44 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Other" ja 3,34

Tootjainfo: "Kveik IPA
The Norwegian farmhouse yeast called Kveik has recently taken craft brewing by storm. It’s very hungry and eats very fast. Sometimes you’re in a hurry, then the answer is Kveik!"

Keskmist kasvu purk, väheütlev tumepruun sildikujundus. Kollane vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - tuhmilt kuldpunane. Aroom on ebamääraselt leivane, IPA'le ei viita siin küll miskit.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse - kuivatatud õunad, kuivatatud pirnid ja leivakali. Lõppmaitse - magus-mõrkja, tugeva õunase hapu fooniga. Järelmekk - kuiv, hapukas, rauane, kuivatatud maasikad ja arooniamarjad.

Väga veider kraam. Kas ta veenab IPA'na? No mitte ühestki otsast ja see on miinus. Positiivne on jällegi see, et kveik-pärmi tavalist ja kõike ühtlustavat saiamaitset pole ka tunda. Ausalt öeldes meenutab see kõige rohkem kodus maltoosast tehtud joogiõlut, mis pole ju üldse paha ... aga üleüldse mitte see, mis sildil kirjas. Kui oleks kirjas "amber ale", siis aga kiidaks ja plaksutaks, et õige värk. Nii et kokku on vast õiglane öelda "hea taseme rüübe"
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment