Monday, November 28, 2022

May the Sunflower Seeds Grow

May the Sunflower Seeds Grow (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liiimääratlus: "Stout - Extra / Foreign / Tropical" ja hinnang pole välja kujunenud. Untapped ütleb "Stout - Foreign / Export" ja hinnang 3,6.

Tootjainfo: "„Take these seeds and put them in your pockets so at least sunflowers will grow when you all lie down here,“ on Ukraina vanaproua poolt öeldud lause agressorriigi sõdurile, mis on saanud vastupanu üheks sümboliks. See Ukrainas toimuvast inspiratsiooni saanud stout on pruulitud röstitud päevalilleseemnetega. Päevalill on Ukraina rahvuslilleks.
IBU 30"

Väike purk, sünge sildikujundus. Hallikaspruun vaht täidab pool klaasist ja püsib üsna kaua, haakudes ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt mustjaspunane. Aroom on veidi vängelt röstine, tavaliselt tekib selline, suitsuvinega segunenud spetsiifiline lõhn linnastamata otra röstides.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehag ja hapukas-röstine ning kergelt suitsune. Keskmaitse - hapukas-magus, röstine, kõrbenud ja tuhane. Lõppmaitse - magus, isegi imalapoolne, samas krobeliselt ja rohmakalt kõrbenud. Järelmekk on õline, pähkline, meenutades ... oooooot, mis nad ongi siia pannil röstitud sihvkasid sisse pannud või?????

Vastuoluline kraam. JUHUL kui pruulmeistrid päriselt panidki siia sisse röstitud sihkvasid (koos koortega), siis see kentsakas käredavõitu maitse asetub oma kohale, kuid ei muutu sellest siiski paremaks. Selleks et see õlu maitseks, peaks fännama koduste pannil kõrvetatud sihkvade maitset. Vana Gambrinus seda ei oska heaks pidada. Seega - idee hea, teostus huvitav, kuid üle ühe prooviklaasi - tänan ei.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment