Friday, December 30, 2022

Barrelyzed - Aquavit BA

Barrelyzed - Aquavit BA (Käbliku, Eesti) prk 0,44 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,03.

Tootjainfo: "Üle aasta tammevaadis küpsenud ja sellest kõik omapära välja imenud imperial stout, mille tugev röstisus, humala mõrudus ja alkoholi soojus sobivad ideaalselt kangetele ja karastunud õllesõpradele.
IBU 70"

Keskmist kasvu purk, Barrelyzed seeria tüüpkujundus seekord veidi hallikamal foonil. Pöidlapaksune pruun vahukiht kaob üsna kiirelt.Õlle värvus - musta tuši purgi musteima nurga must.

Aroom on veidi üllatavalt lopergune. Et ühest küljest kõik see imp-stoudile omane röst ja magus ja karamell ja puha. Aga teisest küljest selline ... eeee ... vanatädi ravimikapi lõhn, mis mõjub nii meeldivalt kui pelutavalt korraga, sisaldades lastelaste eest ärapeidetud lagritsat, karamellkomme kui ka Višnevski salvi ja kõike muud vajaminevat.

Esmamekk on raske ja õlise-naftase kehaga ning magus-mõrkjas ja veidi aniisilik. Keskmaitse - õhhhhhh sa jämmmme asfaldijumal, see on Višnevski asfalt koos mentoolitilkade ja koirohuga! Vappekülm ja soov võtta veel üks lonks käivad käsikäes.

Lõppmaitse - lagritsakohvi ja alumiiniumpläskutäis Benediktiini likööri. Tilgake mõrvrohelist nõuka-aegset piparmündiliksi kah, et olgu mälestuski sellest joogist kustunud!

Järelmekk. Lagritsarehvidest jahvatatud ning rummis leotatud ja söestunud mõlaga paikamätsitud ravimikrohv malmkannust vangikongis. Ravum, mitte ravim, palunvägavabandust.

FRIIIIK-FRIIIIIK-FRIIIIIK. See on kolmekordne friigihoiatus, juhul kui te aru ei saanud!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment