Friday, December 29, 2023

Punamüts

Punamüts (Kosmose, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Homebrew, Sour - Fruited" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "A sour beer brewed with chokeberry, white peach and salt.
IBU 11"

Väike lihtne pudel, sildil Pussy Riot stiilis punamüts. Tumeroosa vaht kipub veidi klaasist välja vurtsama, kuid klaasis kaob ülikiirelt olematuks. Õlle värvus - tuhm tumepunane/lillakas varjundiga. Aroom - magus, käärinud aroonia.

Esmamekk on kerge kehaga ja vastupidiselt magusale lõhnale julgelt hapu. Keskmaitse muutub veidi magusamaks-üldmarjalikumaks, kuid hapu sõstralik põhitoon säilub selle taga. Lõppmaitses lisandub vähene mõrkjus ja ilmneb arooniale omane parkiv olek. Järelmekk - hapu, kuiv, vaarikaseemne ja sõstramahla ja veidi ka pooltoore metsmaasika segu ning ka kenake ja sobilik soolane servake.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-hapu-soolaka buketiga HEA TASEME rüübe. Selline "kerg-gose", mõnusalt värske ... ainult et valge virsiku siia lisamine oli sisuliselt veidi eksitav raiskamine, sest ei saanudki kuidagi mingit maitsejälge jätta.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment