Thursday, August 22, 2024

Fortuna - Komes Barley Wine

Komes Barley Wine (Fortuna, Poola) pdl 0,5 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang 96 punkti. Ratebeeri liigimääratlus: "Barleywine - English" ja hinnang 3,75 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Classical Barley Wine with slight addition of Amarillo, Citra and Chinook on dry-hopping stage"

Keskmist kasvu pudel, silt Komes-sarjale omaselt süngelt suursugune (ja kahjuks medalitega). Tumekollane vaht täidab ligi kolmandiku klaasist ja püsib vaatamata hõredusele kaua. Õlle värvus - kirkalt mahagonipunane.

Aroom on leebelt ja väärikalt karamelline ning pihlakane (ilma tüüpilise õunaveata) ja miskipärast tahab nina siia lisada ka märksõnaks "muskaat"

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-hapukas ning õrnalt keeleotsa tõrritav. Keskmaitse - metalne, raskepärane, pihlakane, maasikate ja pohlade segune, alkoholisoe ploominastoika.

Lõppmaitse - röstpähklid ja kuivatatud pihlakad, kuldses tammeraamis esivanemate portree, mille all hea aegajalt napoleoni-poosis seisatada ning iseenda üle naerda. Järelmekk - puidune, karamelline, röstitud tammetõrud koos aroonia-marmelaadiga ning "merekivikeste"kommidega, mille sisuks on ülekuivanud rosinad

Raskepoolse kehaga, vähekraboniseerunud ning sametise paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme humalane, st ameerikapärane odravein (mitte inglispärane, nagu tootja väidab). Kuna odraveine liigub nii nurjatult vähe, siis tuleb selle eest tänulik olla!
---
suti-puti-saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment