Wednesday, August 7, 2024

Tanker - Nihiru (taaskülastus)

Black Pearl Nihiru Scotch Whisky BA Ryewine (Tanker, Eesti) prk 0,33 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang 95 punkti. Untappd liigimääratlus "Rye Wine" ja hinnang 3,91

Tootjainfo: "Scotch Whisky Barrel Aged Ryewine
IBU 40"

Olen sama jooki hinnanud vahetult väljatulemise järel neli aastat tagasi, toonast kirjeldust saab lugeda siit. Nüüd tuleb siis võrdlus.

Vahtu moodustub toonase pildiga u poole vähem ning ta on ka sellevõrra tumedam. Värvus pole muutunud, samamoodi "tuhmipoolselt tume pruunakaspunane"

Aroom - nagu olin vaimustuses toona, olen ka nüüd. Nüansivõrra ploomisemaks-liköörilikumaks on see ehk muutunud, kuid seda paremaks. Ka maitsepilt on muutunud, keha õhemaks muutunud (kuid kaugeltki mitte õhukeseks), magususest õrnalt hapumasse-kuivemasse ploomi-metalli poole nihkunud. Ploome ja pohli mainisin ka toona, kuid nüüd on nad lihstalt väiksema magusa-surve all.

Toona kirjutasin kokkuõtteks "Megatasandi rüübe. Väga meeldiv ja üsna haruldane kombo: rukkivein ja šoti viski. Seda võtaks iga kord klaasikese, kui ilm või tuju tumedamaks tõmbub". Nüüd 4 aastat hiljem olen täiesti nõus tookordse hinnanguga, kuid lisan et minu praeguse mina seisukohalt on ta veel parem, kuna magusust on vähemaks kulunud. MEGA!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment