Friday, September 13, 2024

Mõdukoda - Rehetare

Rehetare (Mõdukoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %.

Tootjainfo: "Pilsner"

Väike pudel, tehniline sildikujundus. Valge vaht täitis veerand klaasist, kuid kadus kiirelt. Õlle värvus - uduselt tumekollane. Aroom - hea vesi, veidi rõskeks tõmbunud linnased ja majapidamisseep kaugel nurgas, mis kummalisel kombel annab kerge suitsuse vine.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-magus. Keskmaitse - hapukas pool muutub veidi karvaseks-pärmiseks, lisandub murust mõrut. Lõppmaitse - mesilasvaha, magusus muutub veidi läilaks, aga samas tugevneb ka hapukas pool. Järelmekis tõuseb liigse mesise magususe sülest õnneks tugevalt vürtsika hõõgus, mis eelneva enda alla matab ning ühtlasi maitse-meeleolu päris kenaks muudab.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja õlise paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-magus-läila-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Pruulmeistri kurdetud sõnum, et "paluti teha võimalikult lihtne laagerõlu läks untsu" - tõepooles, huvitavalt ja vasakhaagiga nurga taha läks see tegu, pärmine-imalapoolne algus väändus lõpuks tugevaks vürtsielamuseks, nii et ilusti aia taha läks see!
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment