Saturday, October 19, 2024

Stu Mostów - Winter Stout Nitro

Winter Stout Nitro (Stu Mostów, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout" ja hinnang 51 punkti. Untappd liigimääratlus: "Stout - Other" ja 3,61 punkti

Tootjainfo: "A full-bodied dark stout with a sweet profile with spices associated with holidays and winter time. The addition of lactose makes the beer distinctly sweet. Oat malt is responsible for a pleasant fullness in the taste. A range of specialty malts including chocolate malt give the beer a full-bodied malt balance. You'll sense aromatic additions such as cinnamon, vanilla, tonka bean, orange flavor, and almond flavor."

Keskmist kasvu pudel, sildil pika-sallinine lumememm. Pruunakas vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus tuhmilt mustjaspruun. Aroom - oikuinunnu piparkoogitainas, nõka ehk liiga magus, aga ikkagi nii soe ja tore ja mandline ja vaniljene ja kaneeline ja üleüldse!

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja siidiselt magus-mandline. Keskmaitse muutub hapukamaks, apelsiniseks ja kergelt aniisiseks. Lõppmaitse - mustkaatpähkel ja vanilje aromaatne mõrkjus koos mõõduka tasakaalustava karamellise magusaga. Järelmekis muutub hapukas toon taas tugevamaks, seda lahedas rösti ja apelsinimarmelaadi seguses võtmes.

Keskmisest veidi raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga VÄGA HEA TASEME RÜÜBE! Kas on asi selles, et väljaspool otsest jõuluhooaega ei ole küllastumust piparkoogist või muus, aga see jõulune pai keelele ja meelele on jubemõnna!
---
suti saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment