Saturday, October 20, 2018

Hoppy Saison

Hoppy Saison (Andersons, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfot pole. Isegi mitte IBU taset mitte - eraldi mainitud "humalane" puhul võiks ju kasvõi seegi kirjas olla. Urrr.

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Hõre valge sõrmepaksune vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - vähese uduvinega kuldne. Aroomis domineerib hapukas viinamarjane-virsikune noot, tahaplaanile jääb veidi klaari murust mõrkjust.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas ning puuviljane. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, kuid see on võluvalt mahlane ja ... valgete viinamarjade kesti meenutavalt kergelt parkiv.

Lõppmaitse. Pagan, see on võluv. Einoh, ütleme et tavapärast saisoni ta nüüd küll meenutab ka, olles õunane ja mahlane ja puha. Kuid siin puuduvad need magusamad-vürtsikamad noodid, mis saisonist saisoni teevad. KUID ... see mõrkjas-mahlane sõõm on niiiii vastupandamatult ja janutavalt joodav, et klaas saab ennem tühjaks kui sa jõuad üldse mõeldagi, et mis nüüd juhtus.

Järelmekk. Aaaa, nüüd on siis tõepoolest saisonilikke tundmusi suus ... jah, nad jäävad mõrkja kardina taha, kuid siiski täiesti olemas.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE. Kohutavalt lihtsalt joodav ja juurdekallatav ja siis veel joodav. Ja siis lisaksküsitav. Murr-nurr. Mis siis et pildil on koer, tahaks vana Gambrinus siis nurru lüüa.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment