Saturday, October 20, 2018

Moodne Klassika - Märzen


Moodne Klassika - Märzen (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener" ja hinnang 38 punkti

Tootjainfo: "See merevaigukarva magusapoolne laager on õllesõpru meelitanud juba sajandeid. Endiste aegade pruulmeistrite poolt täiuslikkuseni lihvitud stiilile on raske midagi lisada.

Moodsaks saab see klassika läbi sinu enesekindluse, uudishimu ja heatahtlikkuse. Eks sellepärast sa tihti oledki seltskonda oodatud.
IBU24"

Väike lihtne pudel, sildil kaks habemikku. Kollaka varjundiga vahukiht täidab ligi pool klaasi, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroom on magusakas-hapukas, pihlakane ja roostene.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses ilmub stiilile väga kohane rabavee taoline karvasevõitu rauane toon. Lõppmaitse on karamelline, veidi hapukas, kuivatatud maasikate noodiga. Järelmekk oma mõrkjas-magusa ja õrnalt vürtsika olekuga jääb kauaks keelepärale ja mõjub väga värskendavalt.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Ülimalt stiilipuhas, märzenite musternäidis. Kergelt joodav ja samas maitseküllane. Hakkas miskipärast praetud verikäki-viilaka ja pohlamoosi järele isutama.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment