Friday, October 16, 2020

Extended Jam Hazy IPA W/Mosaic, Galena & El Dorado Hops

Extended Jam Hazy IPA W/Mosaic, Galena & El Dorado Hops (Desthil, USA) prk 0,473 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeril liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja 86 punkti. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja 3,86 punkti

Tootjainfo: "Our DeadHead IPA series melds the alluring vibe of our favorite music with unbounded tasks on the hoppy beers we love to drink, elevating both to a higher state of consciousness. Our Extended Jam IPA features pilsen malt, flaked oats, wheat and an encore of Mosaic and El Dorado hops, awakening jammy aromas and flavors reminiscent of tropical & stone fruits
IBU 70"

Keskmist kasvu purk, silt on hipilikus vaibis. Valge vaht täidab ligi pool klaasist, kuid pole kuiigi püsiv. Õlle värvus - mudruselt kollane. 

Aroooooom ... ohhh ... see on see NEIPA'de serv, mis on kurjama meeldiv. Väikese humalakõrvetusega sõõrmeis, kuid esiplaanil on konserv-ananassi ja -pirni magus mahlasus kus üleküpsenud hurmaa nätskusega.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-vürtsikas, veidi humalaselt kratsiv, kuid peamiselt siiski konserveeritud heledate puuviljade vedelik sarnade sulnis mahlajook. Keskmaitse muutub oluliselt mõrkjamaks ja hapukamaks, greibi ja veriapelsini vahepealseks. Lõppmaitse muutub kuivapoolseks magus-hapukaks ja veidi keelekülgi raspeldavaks. Järelmekk on magus-mõrkjas, pomelo, meloni ja greibi ristandiks.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magus-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe. NEIPA veidi karmima otsa väga hea esindaja, mille humalakõrvetus jääb talutavale tasemele. Samas on taolisi NEIPAsid praeguses moevoolus juba päris palju valmis treitud, seega vau-efekti ei saavuta.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment