Sunday, October 18, 2020

Linalakk

Linalakk (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Rye Beer" ja hinnang 3,42.

Toojainfo: "Pehme, puuviljane ja kreemise tekstuuriga rukkiõlu."

Väike lihtne pudel, sildil kuuhobune. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kenakesti. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on magusakas-hapukas, üsna selgelt rukkine, meenutades mõnda ilma köömneteta tehtud peenleiba. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse värvub magusamaks, karamellisemaks ja marjasemaks, millekski külmavõetud pihlamarja sarnasemaks. Lõppmaitse on taaskord mõrkjam, aga samas ka mõnusalt pehme, nagu seesama värske-värske peenleib, mida peaaegu ei õnnestugi närida, sest ta sulab ise su keelel laiali. Järelmekk kõditab mõnusa hapukas-vürtsika värskusega, visates kerge õunase noodi, muutes üldpildi mahlaseks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Rukkiõllesid on alati vähe, kuid samas neid on leidunud ja erksamaid eksemplare - see siin täidab ära küll kõik ootused, aga ei pane ka hõiskama.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment