Monday, May 6, 2024

Pühaste - Ivory Tower - Nelson Sauvin

Ivory Tower - Nelson Sauvin (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole eel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "IPA - New England / Hazy" ja hinnang 3,83 punkti

Toojainfo: "Nelson Sauvin single hop IPA brewed with T-90 pellets, SubZero Hop Kief, Kohia Nelson SubZero Hop Kief and CGX pellets"

Väike purk, torninäoline kujundus. Valge vaht täidab alla poole klaasist, on hõre ja kaduv. Õlle värvus - tugeva vinega tumekollane.

Aroom on ... eee ... tugevalt teistsugune kui enamikel IPA'del, sisaldades ... ummm ... suitsust? röstitud päevalilleseemnete komponenti???

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magus-hapukas. Keskmaitse - magus, veidi isegi läilaks muutuv, tiba õline ning kummaliselt pähkline. Lõppmaitse - mõrumagus, kuivatatud virsikikute ja pirnide (kompotiviljade) koondmaitseline. Järelmeki ajal tuleb taaskord esile see sihvkade röstimise tunnetus, kuid nüüd koos rosepipraga???

Friigikas! Leebe-mõnus-friigikas? Lõhnapilt keerab üllatusest nina kuklasse, maitse on rohkem mehu-IPAdele omane ning liigagi magus, kuid igatahes teiste mudru-IPAde pesakonnast kena käopojana eralduv.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment