Friday, November 23, 2012

Bernard Černé Pivo


Bernard Černé Pivo (Bernard). pdl 0,5 l. alc 5,1%. liigimääratlus - dunkel.

Disaini osas kordan tsitaadina seda, mida ütlesin sama tootja heleda õlle kohta: "Väga elegantne pudel, reljeefkirjade ja käändkorgiga ... viimane on lisaks ka veel kaunistatud tehase logoga ja mõjuka aastaarvuga 1597. Sildikujundus ei jää pudelile alla, ühedades nii klassikalisi historitsistlikke elemente kui ka kaasaegseid kujundeid. Pastöriseerimata jook, millest annavad tunnistust ka pärmikogumid põhjas. Ootused on kõrgeks aetud!"


Gaasi joogis oodatust rohkem, kuid ... sellest jagub vaid pudelist purskumiseks. Klaasis moodustuv tumekreemikas vahukiht  on nõrgake. Joogi värvus - klaarilt tumepruun.

Aroom jääb joogil samuti nõrgaks, aimdub vaid kõrvetatud suhkur ja ehk ka õrna vinena röstlinnased. Esmamaitse on magedalt magusakas ja üsna lame. Keskmaitses tuleb aga kohale ootamatult tugev laine neidsamu tublisti röstitud linnaseid ja seda ümbritsev üsna jõuline-terav karboniseerin. Järelmaitse kaob aga sama ootamatult, jättes suhu vaid kerge karamellimeki.

Kerge kehage, pisut kleepja olekuga, üsna lihtne ja pretensioonitu rüübe, mida võib rahulikutl tarbida ka nt praekala kõrvale ... ta ei varjuta seda kindasti mitte.
-----
pilt siit

No comments:

Post a Comment