Tuesday, January 1, 2013

Tezcatlipoca

Tezcatlipoca (Pühaste pruulikoda). pdl 0,33 l. alc 8,9%. liigimääratlus: imperial black IPA, mille IBU näitajaks on kirjas 101 ... jeerum, kuidas õllenohiku meeled sellise kirjelduse peale ergastuvad ... nagu kutsikas näeks vorstiviilu :)

Seekord on õllepruul kasutanud väikest pudelit, mis on nii jõulise õlle puhul väga mõistlik valik. Ka silt on sobivalt tume. Kiidan sellist lähenemist!

Kohvipruun vaht püsib kenasti ja haakub klaasiseintele. Õlle värvus - õrna punaka helgiga ronkmust.

Aroom mõjub täidlaselt ja raskelt. Siin on nii humala rõsket küllust kui röstlinnaste tumedust kui ka ... hmmm, midagi teravat? Kui ma poleks maitsnud sama pruulmeistri eelmisi tooteid, siis ütleks, et tegu on Lasnamäe klooriveega, kuid seda ta ju ometi pole!?

Maitse sikutab keele uskumatusse seiklusse. Algpunkt mõjub raskelt, tihkelt ja kreemiselt nagu kergelt hapukas kohvikreem. Keskmaitses upub kogu keel ja mõistus joovastavasse rösti, kohvi ja humala maailma, millest on kahju lahkuda ... ausõna, seda õlut ei tahakski alla neelata! Lõppmaitses vallandub veel ekstrapahvak kohviliköörilikku sulnist maitset, väga jõulist ja intensiivset. Järelmaitses tuleb esile aga jällegi see veidi terav element, mis pisut kurgulage raspeldab.

Väga tihke kehaga, õline ja vähese karboniseeringuga, jõuline jook, mis jääb õlle äärealadele. Sellistesse humalametsade Sünklaantesse, kuhu mitte iga päkapikk ei julge minna, kääbikust rääkimata :) Suurepärase õhtu hunnitu lõpurüübe!
------
pilt ise tehtud

3 comments:

  1. Kindlasti mitte Lasnamäe kloorivesi, pigem puhas Pühaste kaevuvesi :) Spetsiifiline terav aroom võib tulla Pacific Jade humalatest, mida lisasin keetmise lõpuosas. Neil on muu hulgas ka iseloomulik terav musta pipra lõhn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selge, see seletab teravuse ära. kui sa kunagi jõuaksid ametliku tootmiseni, siis seda õlut võtaks oma kauplusse kohe rohkem!

      Delete
    2. Palun võta minuga ühendust tartugambrinus@hot.ee

      Delete