Friday, November 8, 2013

Belhaven Fruit Beer

Belhaven Fruit Beer (Belhaven, Inglismaa). pdl 0,5 l. alc 4,6%. liigimääratlus: puuviljaõlu / bitter

Tootjainfo: "Not just the domain of the Belgians, we Scots have combined another two things we're great at - beer and soft fruits. Not too sweet though, for its great fruity addition, it's got just the right balance of fruit and bitterness. A perfect beer for summer days (raining or otherwise)."

Läbipaistev minimalistlike reljeefkirjadega pudel ja puuviljaküllane, ent siiski õllelik silt peavad ilmselt looma kerge ja suvise mulje, kuid tõsisemat õllesõpra see ei köida. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist ja on suhteliselt püsiv. Õlle värvus - kuldse helgiga pruun. Aroom on limonaadilik, mõrkjas-magusalt puuviljane.

Esmamekk on väga kerge ja magus-mõrkjas. Keskmaitse ... hmmm ... veider segu kõrvetatud suhkrust, kummikommist ja mõrkjast puuviljamahlast. Lõppmaitse - see juba maitseb veidi õllesemalt, bitterile omaselt leivaseltki, kuid jällegi on see varjus mingi kummalise kommimaitse taga. Järelmekk on mõrkjas ja arusaamatu.

Väga kerge kehaga, keskmiselt karboniseeritud paletiga, magus-mõrkja buketiga arusaamatu rüübe. Kes ja miks peaks selle sihtgrupp olema? Nojah, kuumal suvepäeval ja rannas võik seda jääkülmalt isegi juua ... aga selles olukorras ja temperatuuril võiks juua mida iganes. Ei oska siia juurde ka toidusoovitust anda ... ehk odavad friikartulid ja burks?

---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment