Friday, November 8, 2013

Ignis et Flamma

Ignis et Flamma (De Struise Brouwers, Belgia). pdl 0,33 l. alc 7,0% liigimääratlus: belgian IPA. 97 punkti ratebeeris ja 87 beeradvocate järgi!!

Tootjainfo: "Menno from the Molen Brewery asked us to brew our approach of his beer "Vuur & Vlam", this for the occasion of his 2nd Borefts Beer Festival, which will be held next September 24 & 25th, in Bodegraven, Netherlands.

Note: Newest batch is dry-hopped with Cascade whereas earlier batches were dry-hopped with Amarillo."

Lihtne väike pudel, kirju arusaamatu kujundusega silt, millel see-eest info "EBU 66" Õrnalt kreemikas vaht täidab 80% klaasist ning on üle keskmise üsiv. Õlle värvus - sooja helgiga kirkalt kuldpruun. Aroomis on laadung kuivatatud heledaid puuvilju, virsikuid ja ananasse.

Esmamekk on tihkepoolne ja huvitavalt hapukas-mõrkjas, apelsini ja ananassi intensiivsusega. Keskmaitse muutub linnasetihkeks ja vürtsikaks, põnevalt USA ja Belgia vahel. Siin on ameerika humalat agressiivset mõrkjust ja belgia traditsioonilist magusat pehmust, mis saavad kokku väga mängulisel ja nauditaval mängumaal.Lõppmaitse on selgelt kaldu ameeriklaste poole, siin on vaigust torkivat männi- ja heinamaitset, sekka mõni piisk vürtsikat ananassi. Lõppmekk jääb kleepjavõitu mõrkjusena pikaks ajaks keelepärale ning paneb kogu suuõõne mõnusalt õhkama.

Raskepoolse kehaga, kleepja paletiga, mõrkjas-hapukas-magus-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERrüübe. Arvan et Gorgonzola oleks õige valik kõrvale grammhaaval kaapida.
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment