Sunday, December 1, 2013

Hemel & Aarde

Hemel & Aarde (Brouwerij De Molen, Belgia). pdl 0,33 l. alc 10,0% liigimääratlus: russian imperial stout. 99 punkti ratebeeris ja 88 beeradvocate järgi!!!

Nimetuse tõlge muuseas on "Taevas ja Maa"

Suur veinilik pudel, traatkinnisega veinikork, lihtne tehniline silt. Tuhmpruun vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis on sametine ja püsiv. Õlle värvus - vähese punaka helgiga sügavmust. Aroomis domineerib hapuka röstiga kohvi, sekundeerib suitsulõhn.

Esmamekk on oi-jummel-kui-tihke ja liköörilikult magusvürtsikas. Keskmaitses valitseb mäekõrgusel troonil isand Suits - see on üks kõige puhtamaid kõrvetatud linnase maitseid, mida Gambrinus on õlles tundnud, mõrkjas-hapukas mustaks kõrbenud odratera maitse on täiuslikult puhtalt tajutav. Lõppmaitse suundub aga taas liköörisemate või portveinisemate elamuste manu, paitades mekkija keelt magus-hapuka nestega. Järelmaitses jõuavad kohale kuivatatud tumedad puuviljad, eelkõige suitsutatud must ploom!

Väga tihke kehaga, tugevalt kleepja paletiga, magus-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Kõrvetatud linnastest tehtud portvein - see oleks üsna täpne vaste. Soovitaks pakkuda koos suitsusingi viilude ja heledate viinamarjadega.
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment