Friday, March 21, 2014

Keptinis

Keptinis (Kupiškio Alus, Leedu). pdl 1 l. alc 5,7 %vol. Liigimääratlus: traditsiooniline eil. Ratebeeri hinnang 78 punkti, beeradvocate pole veel koondhinnet kokku saanud.

Tootjainfo: "The original, subtle, sprawling on a scrap of fried, barley malt smell, naturally fermented and aged, unfiltered, a dark light and refreshing, lively beer. --From another description: Naturally fermented and aged, unfiltered, light and fresh, dark, lively beer. Ingredients: water, roasted barley malt, hops, yeast"

Kopsakas kääniskorgiga pudel. Õrnalt kreemikas vaht moodustab sentimeetrise samettiheda kihi, mis püsib kaua. Õlle värvus - õrnalt hägune punakas merevaik. Aroom on meeldivalt pehme ja rikas, linnaseline ja mesine, sepikutaigna taoline.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjasmagus. Keskmaitses on tihkelt linnaseline, karameljas, aromaatselt heinane ja leivane. Lõppmaitses on mõrkjat heina ja kasepungi, mesiseid pärnaõisi ja veidi taruvaiku. Lõppmekk jääb hapukas-mõrkja leivase, kergelt vürtsika jäljena pikalt keelepära soendama.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga, meeldivalt kodune ja tummine rüübe. Äratuntavalt Leedu õlle maitsega, kuid siiski enamikest leedukatest erinev.

----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment