Monday, September 1, 2014

Eyjafjallajöküll

Eyjafjallajöküll (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Liigimääratlus: stout-bock :)

Tootjainfo: "Black Rock Miners Stout ja Bock. Lisaks Chateau Whiskey Light ja Cristal 150 EBC linnased, Brewferm Black kuivlinnas, maltodekstriin, mesi, vanillisuhkur ja vanillikaun. Pärm Danstar Notingham. Dry hopitud Northdown 8,19% humalagraanulitega."

Lihtne väike pudel, kirju sildike, millelt tootjainfo väljalugemine murrab silmad :) Lisaks nimele on väikeses kirjas "see purskab jälle", mis on igati asjakohane hoiatus, sest survet on pudelis küllaga. Pika susistamisega õnnestub kork siiski nii pealt saada, et lagi jääb värvimata, kuid laudlina läheb pessu. Pruun vaht täidab enamiku klaasist ja jätkab ka praktiliselt tühjast pudelist väljaronimist. Õlle värvus - sügavmust. Aroom on väga tagasihoidlik, kergelt leivane, kohvine ja vaniljene.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja intensiivselt mõrkjas-magus. Keskmaitse on mitmekihiline - alguses tuleb kohale kohvisiirupine magus-mõrkjus, seejärel kaljaekstrakti taoline vürtsikas hapukus. Lõppmaitses muutub vürtsikamaks, lisaks vanilje mõrkjusele tuleb ette midagi lausa aniisilikku. Järelmaitse on väga meeldiv, kohvikreemine ja šokolaadijoogine.

Keskmisest raskema kehaga, ülekarboniseeritud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga übertasandi rüübe, mis sobiks kenasti ka dessertõlleks.
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment