Monday, September 1, 2014

Sitke sakslane

Sitke sakslane (Tedre, Eesti) pdl 0,5 l. alc 7,3 %vol. Liigimääratlus: altbier

Tootjainfo: "Düsseldorf Alt, lisatud karamell-linnased ja Coopers Light linnaseekstrakti. Humalagraanulid, Perle Saaz ja Amarillo humalad. Vedelpärm German Ale Kölsch Yeast, Dry hop Perle ja Cascade humalatega."

Keskmist kasvu pudel, rallisümboolikaga ja saksa lipuvärvides silt on pühendatud Michael Shumacherile. Kergelt kreemikat karva vaht täidab üle poole klaasi, muutudes hõredaks, kuid jäädes väga kauaks püsima. Õlle värvus - tuhmilt punakaspruun. Aroom on ... eee ... kuidagi tehniline ... lausa kergelt kummine???

Esmamekk on keskmise kehaga ja jõuliselt magus-hapukas. Keskmaitse on alguses mõnusalt kreemiselt mõrkjas-magus, kuid siis tuleb jälle esile see veider kuumutatud kummi taoline kirbus. Lõppmekk ... oot, kas see ongi taotluslik ... et ralli ja kõrbenud kummid? :)) igatahes see kõrvaltoon muutub domineerivaks ja matab taustal oleva mesise ja taruvaiguse mõnusa fooni. Järelmekk on juba pehmem ja protveinisem, kuid teravpoolne tehniline kõrvalmekk jääbki kummitama. Ei tea, kas oli tegu kehva pudeliga?

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkja buketiga jõuline rüübe, mille nautimist varjutas (taotluslik?) rehvimaitse :)
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment