Tuesday, September 9, 2014

Great Eastern India Pale Ale

Great Eastern India Pale Ale (Redchurch, UK) pdl 0,33 l. alc 7,4 %vol. Liigimääratlus: IPA.
Ratebeeri hinnang 95 punkti.

Tootjainfo: "A satisfying body of malt from the maris otter, munich, and crystal malts in the grist balanced with a big fruit salad hop aroma from generous late and dry hopping." 

Väike lihtne pudel, rõhutatult lihtne sildikujundus. Poolt klaasi täitev erkvalge vahukiht on püsiv ja kenasti klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - õrnalt udune kuldoranž. Aroom on mõnusalt puuviljane, üleküpsenud ananassi, papaia ja mango taoline.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitses segunevad troopiliste puuviljade raskepärane mõrkjas-magusus ja seedrivaigune vürtsikas hapukus-mõrkjus. Lõppmaitse paneb humalasõbra muhelema - siin on rasket linnasepatja, millel puhkab Isand Humal, sametpehmes kuues ja sädelev vürtsikas sau käes. Järelmekk paneb juba iga ergu su suus tinisema, muutudes aja jooksul vaid võimsamaks - oi kui hea maitsetasakaal siin on, värskus ja raskus ühes suutäies kenasti koos!

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! See lonks vajaks enda kõrvale mindagi teravamat ja eksootilisemat, nt mehhikopäraseid särtsuvaid kastmeid, mille sisse sellerivart dippida.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment