Wednesday, May 25, 2016

Gweilo IPA


Gweilo IPA (Gweilo, Hong-Kong) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 48 punkti.

Tootjainfo: "Gweilo IPA is brewed with European malt and a secret blend of South Pacific and American hops. It is intensely dry hopped throughout fermentation to create a fresh, vibrant and unique session ale, delivering a smooth hit of tropical hops with a crisp, satisfying finish."

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib superkaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne merevaik. Aroom on väga nõrk, piiiika sissehingamise peale hakkad tajuma nõrka karameljat magusust.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, veidi puuviljane. Lõppmaitse algab mõnusa vürtsikusega, kuid kaob siis kiirelt väheütlevaks magususeks. Järelmekk kõditab küll üsna meeldivalt keelepära, kuid no IPA'ks ei oska seda kraami küll pidada.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga täiesti OK rüübe ... kui jätta kõrvale tema mittevastavus IPA mõõdupuule. Nimeta ta session IPAks ja asi asetub oma kohale ... ehkki ka sellena ei jäta ta mingit erilist muljet.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment