Wednesday, May 4, 2016

Muddis Pilsner


Muddis Pilsner (Muddis, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "pilsener" ja hinnangpole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Pruulitud traditsioonilise Tšehhi pilsneri eeskujul Uus-Meremaa Motueka humalatega. Rikkaliku buketiga, karge ja värskendav hele õlu."

Eeee ... mismõttes "Tšehhi pilsneri eeskujul Uus-Meremaa Motueka humalatega"? No ikka väga ebaõnnestunud sõnastus :)

Väike lihtne pudel, ümarvormiline kollastes toonides silt on mõnusal eristuv. Üks väheseid kodumaiseid väiketegijaid, kellel ka kaelaetikett ja oma kork ette on näidata.

Vähene valge vahukirme kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt heledapoolselt kuldne. Aroom on lihtne, linnaseliselt magusakas. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja õrnalt mõrkjas. Keskmaitse on sepikuline ja veidi intensiivsemalt mõrkjas. Lõppmaitse toob mängu pisut hapukust. Alles järelmekk kõnetab huvitavamalt, mõõdukalt vürtsikalt ja kargelt.

Keskmisest kergema kehaga, alakarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga lihtsapoolne joogiõlu. Pilsnerid võivad ausalt öeldes ka paremad olla. Praegune on täiesti pretensioonitu värk, kõlbab ka saunaõlleks.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment