Monday, October 10, 2016

Accidental Jedi


Accidental Jedi (Edge, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 10,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 96 punkti!!

Eee ... paganama RB ... no kas on raske teha kategooria "tripel IPA"? Vähemalt tootja kirjutab sildile niimoodi.
Tootjainfo: "A dark golden XXX IPA that goes to the end of the galaxy to fight the forces of the evil empire. A limited, once-a-year production. Not a hop was spared in the production of this triple IPA. With a soft malty background and an assertive bitterness, this ale rounds out with aromas of citrus and spice.
IBU 100"

Väike lihtne pudel, kribult täis-joonistatud sildil lõbutseb kamp kummalisi multikategelasi-tulnukaid. Kollakat karva vahukiht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua, haakides tugevalt vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt ja niiiii soojalt merevaigukarva, et paneb juba ainuüksi oma värvusega naeratama.

Aroom. Ommaigaad. Ootasite 100 IBU juures mõrkumõrumõru ninasurma? Aga vaata risti vastupidi - see lõhn on niiiiiiiiiii tihedalt puuviljane, et mõjub lausa liimjalt. Vagunitäis päikesesooje virsikuid, koormatäis meloneid, kolm purki mangomehu, mõned banaanid ja peotäis rosinaid. Ja kõik see kokku ei mõju üldse mitte läila-magusalt, nagu võiks karta, vaid ultimatiivselt heas tasakaalus vähese mõrkja värskusega! Oi sa lupsadiluuslankadi - keegi võiks säänse lõhnaga õhuvärskendajaid teha!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga (oleks oodanud midagi veeel tihkemat) ja intensiivselt magusakas-mõrkjas. Sellise kanguse juures ootaks alkoholiseid torkeid ... kuid see on vaid mõnus tihke kihelus. 

Keskmaitse. OOOO TROOOPIKAAA! OOO SÜNNIMAAA! Kuni su küla veel elab, elad sina kaaaa! Madis mind võtku, seda Madisepäeva lahingut peeti küll ainult puuviljadega, loodides ananasse ja mangosid. Noh olgu, veidi udjati pähklipuust madjakaga ka.

Lõppmaitse. Vaata nüüd jõuab alles mõrkjus kohale. See on ilmselt kadakasakste löögirühm, mis puuviljamässulisi materdama on jõudnud. Ja seda mõrkjust on nüüd PALJU! Jebenti dušu. Mäherdune ülekaal ... või on lahinguväljal toimumas vennastumine?

Järelmekk. Vürtsikas vaikus. Või siis vaigune vürtsikus. Kaetud aprokoosipovidloga. Ja tilgakese aniisiviinaga. Rahu see pole. Kuid sõda ka mitte. Kooselu, rüselev ja nägelev, kuid kokkuvõtteks kõigile meeldiv.

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! Satündritäistünne. See oli VÕIMAS! Erakordne. Mõjukas. Ja uskumatult heas tasakaalus, kui see sõna "tasakaal" saab üle-kolme-võlli elamust kuidagigi kajastada. Siia juurde paluks ainult klaas vett. Soovitavalt jäätükkide ja piparmündilehega. Sest keel vajab puhastamist ja turgutamist ja kunstlikku hingamist lonksude vahel.
-------------------
pilt isetehtud.

No comments:

Post a Comment