Friday, October 21, 2016

Green, Green Banshee


Green, Green Banshee (Amager, Taani) pdl 0,5 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Imperial Stout" ja hinnang 100 punkti!!!

Tootjainfo: "In Irish mythology you’ll find the banshee wailing when somebody is about to die or another tragic incident is about to happen. However, we prefer to believe that with The Green, Green Banshee things are different. She is a friendly banshee, a positive banshee wailing only about good things. And such a good thing could be exactly this beer named after her. The Green, Green Banshee is the fruit of a collaboration between Irish whiskey makers Jameson® based in County Cork and Danish beer makers Amager Bryghus based in…well…Tårnby. When Jameson® approached us, asking if we’d like to brew a beer to mature on their freshly emptied whiskey casks we didn’t wait long to concur. So it wasn’t long before a boat came in loaded with lovely Bourbon and Sherry casks that had previously contained Jameson® Irish whiskey. We brewed a rich and potent Imperial Stout, blacker than the sky on a winter night in Castletownbere and laid it to rest for 4 months in these exact casks, soaking up the goodness of the wood and the whiskey. In the end we blended all of these casks, exactly as the original Jameson® Irish whiskey is a blend of whiskey matured in both Bourbon and Sherry casks. It took us a while getting here, but we hope it was worth the wait and that you’ll enjoy this happy marriage between Irish and Danish craftsmanship. "

Ahsamait! Kas sa ikka lugesid tootjainfo läbi? Kas kujutasid kõike seda ilu endale ette? Et viski ja šerri ja kaude isegi burboon ja puha! Ootused on igatahes kurjamoodi üles köetud!

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, sildil miski pikajuukseline roheline nähtus. Sajebentidušu mis ollus siit pudelist välja klugiseb! Sügavikmust on isegi see vaht, mis aegamisi küll tumepruuniks tõmbub. Õlle värvusest eraldi rääkimine oleks kohatu. 

Aroom. Oimaivõi. No kuidas saab üks lõhn NIIIIIIIIIIIII hurmav olla!?! Vanilje, kakao, mõrušokolaad, šerri, kirsid šokolaadis,martsipan ja kohvi. Noh see on vaid põgus sissejuhatus orgastilisse maiusemaailma, mis pole üldsegi nii magus kui te kõigest sellest sõnavoost arvanud oleks. Oh ei, see on heas tasakaalus ja ontlikult  ohjatud, korralikult kasvatatud ja ... otmisasja. Šokolaadijäätis? Õigemini isegi mitte jäätis ise, vaid see vanakooli vahvlijäätis koonuse ots, mis on nüüd vaniljese šokolaadise jäätisega läbi imbunud ja millest paremat suutäit sa ettegi ei kujuta!

Esmamekk. Raske ja luksuslik sametkardin laskub su keelele. Nii raske, et kisub lausa näo naerule ja tõstab käed taeva poole justkui õnnistades selle lonksukese loojaid. Kakaolikööri kontsentraat. Kirsitarretis.

Keskmaitse. Kuskil taevases tagatoas on pisike kapike. Selles leidub igasugu pudelikesi ja topsikesi. Kui vanataadil parem tuju juhtub olema, viskab ta nendest mikronisuuruse tilgakese maa peale. Ja siis sünnivad geeniused ning suurteosed. 

Lõppmaitse. Ploomiliköör on korrutatud vaniljejäätisega, kallatud šokolaadist tuubikese sisse ning siis surutud tabletiks. Mäherdune ogar raiskamine. Sellest saaks tsisternitäie normaalset õlut. Olgu kiidetud säherdune ogarus. 

Järelmaitse. Nomaeivõi. Lollakas naeratus ei kustu vana Gambrinuse näolt ilmselt enne hommikut. Vaniljeasfalt. Šokolaadipovidlo. Kolmkümmendseitse veinis leotatud kirssi keset tammepuud. 

Kokkuvõtet ei tule. Geniaalne. Lollakas. Kosmiline. Sügavalt, kõrgelt ja kaugelt ebanormaalne. Minelollikskuihea. Vana Gambrinus sulab. 
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment