Friday, October 21, 2016

Humalakoda (2016)


Humalakoda (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ka hinnang 93 punkti.

Tegemist on jällegi nö ülehindamisega, kuid eelmine oli tehtud mujal ja teise kangusega, nii et vaatame kuidas see tegelane mekib.

Tootjainfo: "Dry and refreshing Double IPA loaded with Chinook, Citra and Equinox hops. Bitter flavors of pine, grapefruit and orange are balanced by sturdy malt body. Contains barley malt and oats.
Previously brewed at Põhjala (abv 8.4%).
IBU 80"

Väike lihtne pudel, sildil humalaisse mähkunud tiivuline maja :) Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - kirkalt ja soojalt sügavkuldne. Aroom on tulvil mahlast greipi ja veidi vängevõitu mustsõstralehte, et mitte öelda koerakarva :)

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mahlaselt greibine, apelsinikoore ja metspirnide taoline, mõrkjas-magus ja veidi keeleotsa näksiv. Keskmaitse lööb korraliku litaka greibise nuiaga piki maitsenäsakesi, sõtkudes ja sorkides neid vürtsika nelgiterakesega, kuid paitab seejärel kirbevõitu metsmeega. 

Lõppmaitse ajal lööb laulu lahti humalakoor, selles laulus on sügavust ja vägevust, mehist mahlast baritoni ja selgelt ning kirgast alti, ülistades värskust ja hommikut, esimestes päikesekiirtes sulavat härmatist ja külmavõetud pohli. Järelmekk takerdub vaiguse mõrkjusega pikalt keelepärale ning kumab veel kaua vürtsika õhetusega nagu söed selles lõkkes, mille ääres kargel sügishommikul endale kuusevõrseteed keedetakse.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika-mõrkja buketiga MEGAtasandi rüübe! Võrreldes nüüd tagantjärele enda eelmise kandega, peab vana Gambrinus tõdema, et see on nüüd küll üsna eelmise korraga üsna sarnane, ehk vaid veidi mõrkjus poole rohkem kalduv joogipoolis. 
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment