Saturday, December 17, 2016

Summa


Summa (Must Lips / Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial stout" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Aristoteles on öelnud, et tervik on suurem kui tema osade summa. Me kombineerisime entusiasmiga tervikuks oma mõtted, sõnad ja teod ning sellest sündis eheda iseloomuga tõeline stout. Õlu, mille kõrvale elust filosofeerida.
Sisaldab odra-, nisu- ja kaeralinnaseid, mett ning laktoosi."

Väike lihte pudel, mustjashallil sildil ruske-kuldsed kirjad. Pruunakas sentimeetrine vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - must. 

Aroom. Hmmmm ... see on väga omapärane! Siin on vaniljet ja rosinaid, tamme ja rummi, kohvi ja šokolaadi, nelki ja muskaati. Vürtsi ja väge on siin ikka kohe kõvasti, kuid see kokku mõjub kuidagi nurgeliselt. 

Esmamekk on raske ja magusakas-mõrkjas, nelgi, lagritsa ja muskaadi nukitsatega. Keskmaitse muutub lausa sametiselt pehmeks, rummis leotatud mustade ploomide ja šerrisse kastetud kohviküpsise taoliseks. Lõppmaitse laotab su jalge ette tonni kakaod, millesse vead kaneelipulgakesega piparkoogikujulisi mõttetusi, pomisedes sinna juurde midagi segast mustade jõulude teemal. Järelmekk segab kokku mandlid, aniisi, tumedad rosinad ja lagritsa, lisab lahke peotäie kreeka pähkleid ning kuulutab et just selline peabki üks õige jaanipäev välja nägema. Segane värk noh!

Rassske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Nurgeline ja sarviline, kissis punaste silmadega ... hooo-hoo-haaa .... põrguvärk ja mustad jõulud!
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment