Tuesday, September 11, 2018

Lagunitas India Pale Ale


Lagunitas India Pale Ale (Lagunitas, USA) pdl 0,35 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 90 punkti.

Tootjainfo: "This is our unique version of an ancient style. A style as old as the ocean trade routes of the last centuries Great Ships. Not as old as the equator they had to cross twice enroute, nor as old as the 10,000 or so miles of Di-Hydrogen Oxide and Sodium upon which they sailed, but older than the Circulithium-4 Lentloid that binds the Lupulin Quartnate onto your taste buds. Weird. Think about it. Now stop. OK, go again, now stop. Think again, and stop. But we digress. Made with 43 different hops and 65 various malts, this redolent ale will likely float your boat, whatever planet you’re on."

Üks lahedamaid tootkirjeldusi, mida lugeda, kas pole? Aga kasutada 43 humala- ja 65 linnase-sorti??? Et siis nagu tegelikult ongi niimoodi tehtud?

Keskmist mahtu veidi madalamat kasvu pudel, tehnilise disainiga sildike. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua, jättes taandudes ka mõningase mustri klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroomis leiab kõdunevaid troopilisi puuvilju alates mangost kuni virsikuteni ... ja üllatavalt kombel ka lehtpuu tuhka. Täpselt nagu oleks keegi kompostihunnikusse visanud kõvasti puuvilju ja siis toonud ahjust ämbritäie tuhka peale.

Esmamekk on keskmisest tiba kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas ja veidi vaigune. Lõppmaitses lisandub veidi keha, kuid humalad on õnnetuseks surnud. Järelmekis jõuab kohale meeldiv vürtsikas õhetus, mis senise lamedavõitu maitsepildi veidi elama paneb,

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. IPA'na on see kraam küll vägagi küsitava väärtusega, lubatud linnase- ja humalamerest on alles jäänud väike lombike. Aga joogina omaette siiski täiesti OK.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment