Tuesday, September 11, 2018

Madallend


Madallend (SNCO, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Meie esimene pruul Madallend on pilsner tüüpi ale õlu, mis liugleb sama mahedalt kui AN-2"

Khmm. Eeeee. See suur et. Vana Gambrinus on nüüd tõsiselt segaduses. Et siis "pilsner tüüpi ale"??? Oehhhhh. Kui see nüüd nali ei ole, siis ilmutab see pruulikoda alustuseks hämmastavat ebakompetentsust teksti tasemel. Säherdune vusserdus sildil tekitab eelarvamusi pudeli sisu osas ... kas mehed ikka teavad, mida nad teevad?

Väike lihtne pudel, militaarsel sildil nn moosiriiul ... noh teate küll see nejatiivaline lendav kapp. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist. ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. 

Aroom - ooo kui üllatavalt värske! Ei ausõna see ON üllatav lõhn! Siin ei ole mitte midagi sellist, mida tavaliselt õllest ootaks - ei linnase magusust, ei humala mõrkjust, ei pärmi vürtsikat nooti. Aga see-eest hoovab siit klaasist hämmastavat värskust. Puhas, klaar ja karastav vesi. Kastemärga murusse kukkunud noorepoolsed valged klaarid.

Esmamekk on väga kerge, suisa veisusse kalduva kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on pehme, mahe ja siidiselt mõrkjas-hapukas. Lõppmaitse ... õrnalt magusa alatooniga mõrkjas sumedus. Järelmekk muutub juba niiiii sulgkergeks et seda võiks nimetada kehatuks, aga mõrkjas-hapukas värske pehmus jääb kauaks keelepärale.

Ülikerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-hapuka buketiga kummaline ja vastuoluline rüübe. Susserdus sildil, kukalt kratsima panev (aga ülimeeldiv) lõhn, kehatu kuid siiski päris meeldiv joogipoolis. Midagi sellist pole vana Gambrinus veel pilsneri nime all proovida saanud. Või üleüldse proovida saanud. Nii et meeldejäävus eest võib kiita ... vist?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment