Wednesday, December 19, 2018

The Lord of Bounty


The Lord of Bounty (Plan B, Venemaa) pdl 0,5 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial Milk / Sweet" ja hinnang 4,04

Tootjainfo: "Imperial milk stout with coconut, vanilla and cocoa beans
IBU 24"

Keskmist kasvu töntsi kaelaga pudel, sildil suuuuur kookos. Tumepruun vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt ja sügavalt mustjaspunane. 

Aroom - naeratav šokolaad. Kõrvuni naeratav pehme piimašokolaad, mis troopikapäikese käes sulade vaikselt kookosele valgub. Vanilje istub kõrvaltoolil, kohendab ninal päikeseprille ja vilistab vaikselt.

Esmamekk. Raskepoolne ja pehme. Või siis pehmepoolne. Aga mitte raske. Einoh mis saab rasket olla šokolaadisaarel, kus isegi rannatoolid on tehtud kookosest?

Keskmaitse. Ilus. Ilus on elu sellisel saarel, kus mitte kunagi ei puhu tormituuled, ning hommikust õhtuni on sumedalt soe, tiniseb kitarr ja laulavad kookosekoore karva neiud.

Lõppmaitse. Pehme. Kreemine ja vaniljene. Vanilje-rummikokteil kookosepiimaga. See on siin nii hommikueineks kui õhtuooteks. 

Järelmekk. Karge põhjamaise kliimaga harjunud inimese jaoks on see otse härdust-tekitavalt soe ja pehme ja puhkuselõhnaline, midagi sellist, mille meenutamine ka kõige lörtsisemalt hallil päeval lülitab su sisemise päikese sisse.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASEME umbe imearmas ja jõhkralt nunnu jook. Vana Gambrinus pole küll kindel, kas aastaringi sellel šokolaadi-kookosesaarel viitsiks istuda, aga talviseks hingehoiuks sobib ta parimal moel.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment