Tuesday, February 26, 2019

1 Ton Of... Rosehip


1 Ton Of... Rosehip (To Øl, Taani) pdl 0,33 l. Alc 8,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Fruit Beer" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Ale" ja hinnang 3,71

Tootjainfo: "The latest in our 1 ton of… series – 1 ton of… Rosehip. Fermented with saison yeast, and made with one tonne of Rosehips (per 1000 litres)
The design consists of a photo depicting the seats in a Copenhagen cinema. Like the other instalments in the “1 ton Series” this image is also shot with heavy flash which generates a somewhat raw look that reflects the rather extreme nature of the beer. An interesting feature about this particular photo is that the flash illuminates the front row seats the most while the rows behind gradually fades into darkness. This makes the scale of the room unclear. You could almost imagine the seating stretching forever."

Väike lihtne pudel, sildil on ... noh te ju lugesite tootjainfot, kas pole? :) Valge vaht täidab kolmandiku klaasist ja on superpüsiv ning kenasti vahupitsina klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt apelsinikoore karva oranžikas. 

Aroom on tihkelt magusakas-mõrkjas, veidi sädelev ja ... veniv, viskoosne, rammus ja pikalthingatav.

Esmamekk on raskepoolne ja mõrkjas-magusakas, kribelev ja rutakas. Keskmaitse muutub sähmaki hapukaks, lausa hapuks, tummiselt kibuvitsaseks ja metsõunaseks, see on kui metsamarjadžemm ilma suhkrut lisamata!

Lõppmaitses liugleb hapu moosi taga suhkrune liuake, kuid huvitaval moel ja teol jätab ta moosimudru enda magustamata, käib vaid keelelt läbi nagu naaber tikke laenamas ... ja läinud ta peale kohmetunud tänan-palun-nägemist läinud ongi.

Järelmekk lehvitab jätkuvalt nahkja hapu marjase lehvikuga, kui sinna juurde loobib kurakätt rosepipart ja nelgiterakesi, aromaatset vürtspipart ja näpuotsaga koguni loorberilehte. Aromaatne ja eeterlik, rituaalne ja paatoslik ... nagu mošeesse sattunud rabi.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE, mis libiseb sujuvalt friiklusse! Kibuvitsa-kontsentraat!!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment