Sunday, February 3, 2019

Black Stockings


Black Stockings (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Porter“ ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Other" ja 3,67 punkti

Tootjainfo: "Sisaldab rukki-, kaera- ja odralinnaseid.
Siidine ja pehme porter põneva linnaseprofiiliga, mis teeb selle õlle eriti kergelt joodavaks. Mõnusalt magus ja pehme kohvi, mõrušokolaadi ja kakao aroom. Maitses on ohtralt eriilmelisi šokolaadi ja kohvinoote ning täidlane lõppnoot, mida isegi imperiali mõõtu õlled kadestavad.
IBU 30"

Väike lihtne pudel, sildil karvasele kintsule tõmmatud sukk :) Pruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kindlameelselt. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. 

Aroomis on esmakohal röstitud leib, selle taga õhkõrna suitsuse puudutusega röstitud linnas, seejärel tulevad kakao ja ploom.

Esmamekk on keskmises raskema kehaga ja kreemiselt hapukas. Keskmaitses tugevneb magusakas pool, võimendudes huvitaval moel ühes võtmes koos hapuka elemendiga. Lõppmaitse meenutab kõiki musti (metsa-)marju, mida serveeritakse šokolaadis. Järelmekk on tugevalt röstine, isegi veidi kõrbenud kirbusse langev.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe. Hapu ja mõru rösti kombineerimine annab mõnikord ülihäid tulemusi, see isend siin liigub õiges suunas, ehkki jääb poolel teel pidama.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment