Sunday, February 3, 2019

Blind Date


Blind Date (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Classic double dry hopped DIPA brewed with Citra, Simcoe, Galaxy and Pacific Jade hops
IBU 70"

Väike lihtne pudel, sildil kaunis surm. Kollaka varjundiga vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt tume-oranž. Aroom on magusakas-hapukas, puuviljane, veidi vahane ja märja loomakarva ning majapidamisseebi nootidega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja leebelt mõrkjas. Keskmaitse keerab esmasele leebusele otsustaval selja ja kõnetab keel üsna karmi hapukas-mõrkja vaiguse ning puuviljase rünnakuga. Lõppmaitse on nätskelt mõrkjas-magusakas-mõrkjas, rääkides taaskord loomakasukast, mida on üritatud tulutult seebi abil abil puhastada - aga see on neile humalatele üsna omane jutt. Järelmekk on hapukas-magusakas, veidi kuivatatud õunte ja roostes rabavee teemal arutav.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Humalarammu on siin mehemoodi, aga üllataval kombel jääb karboniseering keelel lamedapoolseks, mis vähendab joogi võluvust. Igatahes selle koja esimene vanale Gambrinusele teadaolev katse teha IPA't ning seda katset tuleb kiita!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment