Thursday, February 21, 2019

Eksperimentaal XIII - Kähkukas


Eksperimentaal XIII - Kähkukas (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - New England" ja 3,4 punkti

Tootjainfo: "Kähkukas - see on värske New England stiilis IPA, kuivhumaldatud eriti tsitruseliste Citra, Mosaic ja Ekuanot humalatega."

Väike purk, koja eksperimentaalidele omane tuukripea sildil ... ainult et tollel on huuled võõbatud :) Sentimeetrine valge vahukiht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - häguselt oranžikas. Aroom on NEIPA'dele omaselt mahlane, puuviljane ja kirbe.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas ning troopiliselt mahlane. Keskmaitse on magusamasse külge kaldu jäädes kuhugi papaia ja ananassi vahepeale. Lõppmaitse muutub vaiguselt mõrkjamaks ja samas viskab sisse ka marjast-greibist hapukat nooti. Järelmekk on mahlane, mõrkjas ja vesisuse piiril balanseerivalt mahlane, meenutades punaste või roosade apelsinide mahlast tehtud jooki. Kõige lõpuks jääb keelepära kenasti vürtsikalt pärlendama.

Keskmisest veidi kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Kergelt joodav, väga mahlane, õnneks mitte kirbesse ega mudrusse liialdusse langemata session NEIPA.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment