Wednesday, September 4, 2019

Plaadimeri HOT


Eksperimentaal XI - Plaadimeri HOT (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Chilli / Chile Beer" ja hinnang pole samuti välja kujunenud

Tootjainfo: "Sour salty chili tomato beer."


Väike ravimipudel, eksperimentaal-seeriale omane tuukriga silt. Tavalist tarbijat võib tugevalt eksitada see, et tegu on nii sama sildiga kui ka nimetusega kui tavalisel Plaadimeri-nimelisel versioonil. Keset silti trükitud punane kiri võib pealiskaudsel vaatlemisel jääda tähelepanuta ... niimoodi võib saada petta nii see, kes tahab tavaversiooni kui ka see, kes on pooljuhuslikult proovinud nüüdset tšillist versiooni ja läheb uuesti seda otsima. Muuhulgas olla neid pudeleid nähtud ka poeriiulil segiläbi paigutatuna, nii et ilmselt kas osutujuht või riiulitäitja pole ka tähele pannud, et need on kaks eri õlut.

Sentimeetrine roosakasvalge vahukiht kaob mõne hetkega. Õlle värvus - hämuselt-mudruselt punakas. Aroom: tomati hapukas toon on kaugelt tunda, lähemalt nuuskides kõditab sõõrmeid tšillile omane tolmune vine. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas, aja jooksul hakkab keeleots tšilliselt kirvendama. Keskmaitse - magusakas ja tšilline. Lõppmaitses on tunda ka soolakat põhja, kuid tšilli on kükloopne dominant selle kohal. Järelmekk ... uhhhhh kui mõnus ... tšilline ja magus-soolakas, hapukas ja ... tomatiküpsised? Kas siukseid asju on olemas?

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-tšilline-magusakas-tšilline-soolakas-hapukas-tšilline ÜBERTASANDI RÜÜBE! Sildi mõttes on vana Gambrinus pahur - niimoodi tarbijaga käituda pole aus. Teisest küljest - anda välja modifitseeritud versioon on lahe mõte. Kolmandast küljest - tšilliõllesid on alati liiga vähe. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment