Friday, December 20, 2019

Täis Kuu Kolm Teist


Täis Kuu Kolm Teist (RumalHumal, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,8 %vol. Ratebeer ei tunne ei tootjat ega toodet. Untappd ütleb "Homebrew, Stout - Imperial / Double Milk" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Imperial oatmel stout
IBU 52"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnus-silt seekord kõrvitskollasel foonil. Sõrmepaksune tumepruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - täismust. Aroom on magusakas, veidi kõrbema läinud kaeraküpsiste õrnalt suitsuse noodiga.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja hapukas ning keeleotsa tirritav. Keskmaitse muutub raskemaks ja magusamaks, karamelliseerunud-kõrbemaläinud äärtega stritslikooriku taoline. Lõppmaitse on huvitavalt teravalt hapukas, meenutades kuivatatud pohli/jõhvikaid ja samas ka magus-mõrkjas. Järelmeki ajal ja eriti järel hakkab see hapukas noot vürtsikalt õhetama, justkui oleks siin ka nelki ja rohelist pipart mängus koos vähese ingveriga, kuid samas see tasakaalustab muidu pisut läägeks minevat magusust.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Kogu jooki läbiv särisev hapukas noot hakkab pikapeale veidi häirima, kuid üldmulje on siiski üsna ja üsna positiivne.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment