Friday, December 20, 2019

Käbliku Hordeum Vinum Rum BA


Käbliku Hordeum Vinum Rum BA (Käbliku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine", hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Barleywine - English" ja hinnang 4,08 punkti.

Tootjainfo: "Aasta Plantation rummivaadis järelküpsenud odravein.."

Baasversiooni kirjelduse leiab siit.

Väike lihtne pudel, sildil tatsab käblik oma sõpradega, väärikust lisab vahakael. Napp kollane vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt mahagonipunane. 

Aroom - rosinakeeks! Rummiga leotatud ja mandlilaastudega ülepuistatud rosinakeeks. Nätske ja rammus ja hunnitult meelitav. Ahjaa, mesi on ka mängus, keeksi glasuuriks ikka, kuidas siis muidu!

Esmamekk on raske ja nätske ja täidlane ja aeglane. Noh umbes nagu vana kullassepp, kes õhtul oma äri sulgeb, rulood alla laseb ja siis kapist raske pudeli kougib ning enne kodusättimist endale suure sõõmu kaugelt maalt toodud head rummi kallab.

Keskmaitse on röstine ja koorekaramelline. Rummis leotatud rosinatega täidetud koorekaramell. Ruske ja imeliselt maitsev. Viskad ühe põske ja järgmised pool tundi voolab sinu suus sülje asemel rummikokteil.

Lõppmaitse. Võikaramell. Võikaramell ja kohviküpsis. Meepräänik rosina-rummi-pähklite täidisega.

Järelmekk. Kuivatatud maasikate ja punaste rosinate blenderdatud segu, tilga rummi ja teise tilga kohviga.

MEGA-GIGA! Ruik-Ruik-Ruik kui giga! Oh hoidku taevas meid selle eest, et taolist kraami igapäiselt pruukides tuimaks ja ükskõikseks harjuda. Oh hoidku põrgu meid selle eest, et säärased naudingud meie elust kaoks. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment