Thursday, September 17, 2020

Andiamo

Andiamo (Freigeist / Bevog / Lambrate, Saksa / Austria / Itaalia) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang 76 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja 3,62

Tootjainfo: "Collab between Freigeist (DE), Bevog (AT) & Birrificio Italiano(IT). Sour porter with Raspberries and Cherries."

Väike lihtne pudel, sildil käib vist pidu. Punakaspruun vaht täidab üle poole klaasist, kuid kaob väga ruttu. Õlle värvus - kirkalt ent tumedalt punakaspruun. Aroom - magusakas kompotikirss.

Esmamekk - ollllalllaa! Lõhn ei valmistanud selleks üldse ette! Üsna korralikult hapu metskirss ilma jäljetagi sellest lõhnamagusast kopotist.

Keskmaitses tõmbab esmane hapu tagasi, selle tühimiku täidab porteri röstine kohvimekk. Lõppmaitse - veidi tubakane ja tahmane ... aga kummalisel kombel tekib pähe võrdlus millegi nii jaburaga nagu kirsikoola - pole küll kunagi sellist jooki proovida saanud aga näe, siin ta nüüd vana Gambrinuse maitseraamistikus pesitseb!

Järelmekk on vaarikaselt magusam ja veelgi koolasem, tubakasem ja tahmasem, metskirsi tuhm hapusus sobib sellesse nagu rusikas silmaauku.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe! Hapu ja tume sobivad üldiselt alati väga kenasti kokku ja see siin pole erand. Vaarikas ja kirss sobivad ühe porteriga nii ilusti kokku, et pähe tekib cherry-cola :)

---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment