Tuesday, September 1, 2020

Cold Front

Cold Front (Käbliku / Marina, Eesti / Hispaania) pdl 0,44 l. alc 4,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "ISA - Hazy / NEIPA", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - New Englans" ja hinnang 3,17.

Tootjainfo asemel väike lugu: kuumad hispaanlased käisid ennemuiste Käblikus ja sündis Warm Front. Külmad käbliklased käisid nüüd kunagi Hispaanias ja sündis Cold Front. Vahepealse katkupausi tõttu pidi õlu aga pikalt 0-lähedasel temperatuuril laos seisma ning seega läbis kummalisi muudatusi. Mis sest sai, maitske ise :)

Keskmist kasvu purk, sildil viikinglaev. Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib sutikese. Õlle värvus - tuhm ja mudrune, meenutades ehk midagi lahjendatud mangomehu laadset. Aroom on magusakas-troopiline ja kirbevõitu humalakoormane. 

Esmamekk on väga kerge kehaga, vesise piiril solberdav ja mõru. Keskmaitse on mõru ja hapukas, nõgese, raudrohu ja hapuoblika segune. Lõppmaitse - kare ja karvane, teelehtede ja saialille tõmmise taoline. Järelmekis tekib korraks keelepärale midagi päästva magusa sarnast, kuid see kaob kohe kõike maha raspeldava kareda ja kuiva humalakõrvetuse alla.

Prrrrrrr. Friigikas. Ja ma ei ütleks et meeldiva otsa friigikas. Roppkuiv ja roppmõru, ravimtaimeleotis (juhul kui ka humal läheb ravumite alla)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment