Monday, September 21, 2020

Dank & Juicy

Dank & Juicy (Dry&Bitter, Taani) prk 0,44 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 94 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,73 punkti

Tootjainfo: "Dank & Juicy is our full-blown West Coast Style IPA brewed with Citra, Equinox and Mosaic hops. On top you are greeted with loads of tropical fruit mixed with a fatty, resinous and juicy hop backbone. This combination gives a wealth of complexity to this tasty beverage."

Keskmist kasvu purk, sildil väljaväänatud värvifiltriga retromobiil. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - õrnalt hämuselt kuldne. 

Aroom on matsakas ja jõuline, troopiline ja vaigune. Veidi vaniljene - see tundub olevat selle koja tunnusjoon. 

Esmamekk - keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, õigemini lausa mõru ja magus. Aga samas ka kreemine ja pehme. Keskmaitse tõmbab selga humalaokkase siilikuue ja torgib mõnuga keelepinda veidi ohakaste nukikestega ... aga see on jube mõnus nukerdamine!

Lõppmaitse muutub pisut leebemaks, hapukamaks-mõrkjamaks ja mahlasemaks, nihkudes kuhugi pirnikompoti ja apelsinikoore ristandi kanti. Järelmekk viskab korraks ootamatult mudrusemasse-pärmisemasse kanti, liikudes siis risti üle toorevõitu teravilja põllu ja lõpetades greibimahla pressimise jääkidel.

Keskmisest raskema kehaga, mõrkjas-magusa-vürtsika-mõrkjas-hapuka buketiga OK taseme rüübe. Sihuke IPA, mida on letti panna igal keskmisel pruulikojal. Meelde ei jää, vastu ei hakka.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment