Sunday, September 6, 2020

Harassment by Barley Wine

Harassment by Barley Wine (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untapped ütleb "Barleywine - American" ja hinnang 3,71

Tootjainfo: "Sometimes lose, always win...
IBU 60"

Väike lihtne pudel, sildikujundus on seekord väga metsas. Kui sama sarja eelmine tegelane, Harrassment by IPA oli lahedalt rõõmsal ja silmaotrkaval kollasel foonil, siis see kraam siin on miskipärast mähitud tumedasse määrdunud-võidunud-pruuni kilesse. 

Kollane sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume kastanipunane. 

Aroom on veidi vastuoluline. Esmalt torkab alkohol oma pikad sõrmed ninasõõrmeisse. Selle järel tuleb esile tiba atsetoonine, belgia kangetele eilidele mõnikord omane eeterlikkus. Kõige lõpuks aga tuleb esile juba päris meeldiv, veidi kõrbemise äärel olev karamell.

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magus, alkoholiselt kuumav ja pähkliliköörilik. Keskmaitse muutub karamelliseks, suisa kunagist koolisööklast tuttavat karamell-kisselli meenutavaks, kuhu nüüd on aga hapu pohlamoosi asemel laste rõõmuks Kännu Kukke lisatud :)

Lõppmaitse - kaneeline, kohvine, pähkline, röstine ja alkoholine. Stritsli kõrbenud koorik. Pähklilikööri sisse kastetud stritslikoorik.

Järelmekk. Kõrbenud rosinad, mida on leotatud rummi ja kakaolikööri segus.

Mnjah. Selle kraami müükilaskmisega on Lehe koda kiirustanud. VÄHEMALT aasta oleks pidanud veel ootama. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment