Sunday, September 27, 2020

Lunatica

Lunatica (Eremo, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 4,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse - Flavored / Catharina Sour" ja 48 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja hinnang 3,4 punkti.

Tootjainfo: "Lunatica is a Berliner Weiss produced with the addition of an avalanche of fresh raspberries during lactic fermentation. Intense aromas of raspberries emerge on the nose and the sensation of fine acidity in the mouth makes it extremely refreshing. Attractive and bewitching, both to the eye and to the taste!"

Keskmist kasvu granaatjas pudel, sildil kuri koer. Sentimeetrine roosa vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - hämuselt aga ilusalt kuldpunane. Aroom - no nii ehe vaarikas kui üldse olla saab.

Esmamekk on kerge ja isegi vesise kehaga ning õrnalt hapukas. Keskmaitse - hapukas-magusakas ning vaarikaseemnetele omase mõrkja kõrvaltooniga. Lõppmaitses lisandub jogurtiline pehmus ja pärmine häiriv nüanss. Järelmekk on väga kuiv ning meenutab liiga kaua topsi seisma jäänud vaarikajogurtit.

Vesise kehaga, alakarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga kesine rüübe. Vaarikaga berliner on 127 korda ületriigitud õllestiil ning selle massi hulgas on olnud ikka päris häid näiteid ka ... see siin heade hulka ei kuulu.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment