Wednesday, January 27, 2021

Crafter’s Re-crafted Junibeer

Crafter’s Re-crafted Junibeer (Liviko, Eesti) pdl 0,275 l. alc 3,2 vol%. Ratebeer ei tunne veel ei seda tootjat ega jooki. Untappd ütleb stiiliks: "Fruit Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Junibeer on värskendav, mõõdukalt magus kadakamarjaõlu, mis valmib Crafter`s džinni destillatsioonijäägi kääritamisel. Siidise struktuuriga maitses on tunda mõrkjaid ja puiduseid kadakamarjale iseloomulikke nüansse.
Inspireeritud jääkidevabast tootmisest, rohelisest elukeskkonnast ja uute sensoorsete elamuste otsingust. Joogi valmistamiseks taaskasutatakse Crafter’s džinni destillatsioonis töödeldud kadakamarju, milles sisalduv orgaaniline suhkur fermenteeritakse alkoholiks ja saadakse uudne kadkamarjaõlu.
Ei ole lisatud lõhna- ja maitseaineid. Junibeer on laktoosi- ja gluteenivaba ning sobib ka veganitele."

Pisike sale pudelike, tehniline sildikujundus. Kollaka varjundiga vaht täidab kolmandiku klaasist kuid kaob ülikiirelt. Joogi värvus - sogane määrdunud pruun. Aroom - väga ebamäärane, meenutades ehk tõesti veidikese kadakamarju, kuid seda mingis veidras medikamentoosses-ürdilikus kastmes. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevalt magus-hapu. Keskmaitse magus, mõrkja puiduse kõrvaltooniga. Lõppmaitse - väga kuiv, keelt kõvasti parkiv, hapu ja mõrkjas, vaigune ja puidune. Järelmekk - ropp-kuiv ja samas magus, puitunud vana rabarberi ja metsõunte ning veidi tohletanud greibi koreda tuhmi hapu noodiga.

Eeee ... et see on nüüd siis mis? Juhul kui see kraam on kääritatud AINULT kadakamarjadest, siis see pole ju õlu! Joogina omaette võttes ... noh ... nohma'i'tea ... huvitav? Koleda välimusega. Greibine ja kadakane ja kentsakas. Põnev igatahes, et midagi sellist teha saab. Aga miks SEE on müügil õlleriiulis?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment