Tuesday, January 26, 2021

Kolmekas - Ekuanot, Citra, Vic Secret, Idaho Hops

Kolmekas - Ekuanot, Citra, Vic Secret, Idaho Hops (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja 3,71 punkti


Tootjainfo: "Juicy and silky 7,7% NEIPA is brewed wit oat and wheat malt. DDH with Ekuanot, Citra, Vic Secret and Idaho hops. Pale yellow color and full creamy body. Full of citrus and fruit flavour. Really easy drinkability considering alcohol content.
IBU 55"

Väike purk, sildil kolmekoivaline humalakäbi. Kollaka varjundiga vaht täidab 2/3 klaasist, püsides päris kaua ja haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt tumekollane. 

Aroom - oi see paneb naeratama. Puuviljavaagen! Troopiliste puuviljadega kolmekorruseline vaagen, millel leidub nii melonit kui ananassi, mangot kui papaiat.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja üsna jämedalt mõrkjas-magus. Keskmaitse alustab veidi hapukama mahlasusega, kuid käänab siis tagasi magusale rajale, mida palistavad üsna tummised vaigutüved, mähituna väändmändidesse ... no teate küll, need tavalised väändmännid noh!

Lõppmaitse - mõnusa pehme humalahammustusega nagu kutsika vallatusega üles kõditatud keeleservad saavad lisaks mõrkjas--magusa mesilasvaha paituse. Järelmekk - magus ja hapukas, mõrkjas ja vürtsikas - kõik need neli baasmaitset mängivad korraga saba taga-ajamist ja külakuhja ja muid koerapojamänge. 

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-magus-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASEME rüübe. Jah, taolisi NEIPA'sid on ju kuhjade kaupa maailmas, kuid ikka ja alati on kohtumine sellise värske vaiguse mahlase klaasitäiega tuju ja janu tõstev kogemus!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment