Friday, January 15, 2021

Halcyon

Halcyon (Thornbridge, UK). pdl 0,44 l. alc 7,4%. Ratebeeri liigimääratlus "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 96 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,76 punkti.

Tootjainfo: "Rich fruit and hop character in aroma. Chewy, juicy malts and intense hoppiness coming through in mouth with a hint of tangerine and pear drops. Ends with a well-balanced bitterness.
IBU 70"

Keskmist kasvu purk, kauniornamendiline aga siiski tagasihoidlik sildikujundus. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib kaua, haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom on tugevalt ja rikkalikult humalane, vaigune ja puuviljane. Nagu neile nooblimatele humalatele tihti omane, on siin ka nn animaalset momenti- märga loomakarva ja kerget tualetihõngugi ... kuid humalahulludele räägib see kõik ainult headest emotsioonidest.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magus, karge ja mahlane. Keskmaitse muutub magusamaks, ananassi ja seedermännivaigu seguseks, nätskemaks ja okkalisemaks. Lõppmaitse - hapukas, kuivapoolne, keelekülgi parkiv, maitsenäsakesi tagant torkiv, humalaärgas ja mahlakirgas. Järelmekk - magus-vürtsikas, mahlane ja kuiv ühekorraga, keelepäral veidi ohakaselt torkiv ja samas troopilis-tsitruseline, greibi ja mandariini segune.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Karmima otsa topelt-IPA

No comments:

Post a Comment